Desaťročného Prešovčana previezli do nemocnice v Banskej Bystrici

15.07.2006 Poprad

Západné Tatry/Poprad 15. júla (TASR) - Desaťročného chlapca z Prešova, ktorého našli záchranári dnes dopoludnia v Jamnickej doline v Západných Tatrách, už pr...
Západné Tatry/Poprad 15. júla (TASR) - Desaťročného chlapca z Prešova, ktorého našli záchranári dnes dopoludnia v Jamnickej doline v Západných Tatrách, už previezol vrtuľník Leteckej záchrannej zdravotnej služby (LZZS) Air Transport Europe (ATE) do Banskej Bystrice.

Podľa hovorcu LZZS ATE Poprad Pavla Svetoňa našli dnes dopoludnia horskí záchranári chlapca vo veľmi ťažko prístupnom teréne. \"Lekár LZZS ATE Poprad Radoslav Burian preto musel vysadnúť z vrtuľníka nižšie a 25 minút vystupoval na miesto nálezu v takmer horolezeckom teréne. Chlapec bol doudieraný, mal poranenú hlavu, sťažoval sa na bolesti chrbta, panvy a tvrdil, že ho uštipol had, \" spresnil Svetoň.
Pomocou siete naložili mladého Prešovčana do vrtuľníka z Popradu a dopravili na miesto, na ktorom ho preložili do vrtuľníka zo strediska LZZS ATE v Banskej Bystrici. V stabilizovanom stave a pod dohľadom pediatrického tímu odletel do nemocnice v Banskej Bystrici.
Desaťročný chlapec bol v letnom tábore v Račkovej doline. Stratil sa vo štvrtok popoludní v oblasti Ostredku v pohorí Západných Tatier. Od skupiny sa vzdialil počas túry. Záchranári po ňom od štvrtka pátrali vo dne v noci. Okrem záchranárov Horskej záchrannej služby (HZS) z piatich oblastných stredísk sa pátrania zúčastnili príslušníci Policajného zboru, dobrovoľní záchranári Horskej služby na Slovensku, Tatranskej horskej služby a vrtuľník letky Ministerstva vnútra SR. Do akcie sa celkovo zapojilo približne 200 ľudí.
 

Vyberte región

mark